Varför välja ett värmepumpshus i aluminium

Varför välja ett värmepumpshus i aluminium

Vi kan alla konstatera att ett värmepumpshus är ett klokt val för att skydda din värmepump.

Men varför ska man välja ett värmepumpshus i aluminium framför ett värmepumpshus i trä?

Det finns flera fördelar med aluminium, låt oss gå igenom några.

Kort sagt, aluminium gör det möjligt att skapa ett lätt, underhållsfritt och elegant värmepumpshus. Aluminium är ett perfekt material att använda utomhus, det rostar inte oavsett om det är uppe på ett berg, i ett bostadsområde eller vid havet. Aluminium är det föredragna materialvalet i branschen.

Aluminium är ett dyrare material än till exempel stål, trä eller plast. Men i gengäld får du egenskaper som ingen av de andra alternativen har.

Vi har även valt att pulverlackera våra värmepumpshus med pulverlack från Jotun. Visste du : Pulverlackering är fri från alla lösningsmedel?

Pulverlackering har också en unik kvalitet jämfört med många andra beläggningssystem. Pulverlackering har god väderbeständighet och mycket goda mekaniska egenskaper (ca 4-5 gånger våtbeläggning).

Sammanfattning

Ett värmepumpshus i aluminium blir ett hållbart och underhållsfritt val. Utseendet är viktigt och vi har designat detta för att dölja och skydda den mindre snygga ytterdelen av husväggen. Design och bra materialval har varit i fokus när produkten tagits fram – för att ditt hem ska få en snygg fasad.

Lite mer info om aluminium

Hämtad från https://www.hydro.com/no-NO/aluminium/om-aluminium/fakta-om-aluminium/

Aluminium finns överallt

Aluminium är det tredje vanligaste grundämnet i jordskorpan, efter syre och kisel. Det finns med andra ord mer aluminium än järn i den här världen, och är en resurs som kommer att hålla i generationer med dagens förbrukning av aluminium.

Aluminium är lätt

En bit aluminium väger bara en tredjedel av en bit stål (2,7 g/cm3). Förutom att göra det lättare att hantera i en fabrik eller på en byggarbetsplats innebär aluminiums låga vikt även minskad energiförbrukning vid transport. Detta gör aluminium inte bara till ett lätt och mångsidigt materialval, utan också till ett ekonomiskt hållbart val.

Aluminium är lätt att forma

Aluminium är mycket seg, och det kan formas till allt från cykelramar och båtskrov till datorfodral och köksredskap. Det är lätt att bearbeta i både kalla och varma förhållanden, och vi kan även tillverka olika legeringar. Aluminiumlegeringar används vanligtvis för att förbättra aluminiums egenskaper för specifika tekniska strukturer och komponenter där låg vikt eller korrosionsbeständighet är viktigt.

Aluminium är (nästan) underhållsfritt

Aluminium reagerar med luftens syre och bildar en skyddande oxidbeläggning som gör den korrosionsbeständig. Detta innebär mindre behov av underhåll och utbyte jämfört med metaller som järn eller stål. Minskat underhåll och mindre behov av byten är goda nyheter för både miljön och den totala budgeten för alla projekt.

Aluminium kan återvinnas ett oändligt antal gånger

Få material är så lätta att återvinna som aluminium. Och det krävs bara 5 procent av den energi som behövs för att producera den ursprungliga primärmetallen för att återvinna den. Faktum är att 75 procent av allt aluminium som någonsin producerats fortfarande används.

Tillbaka till blogg